Culoare temă

Titlu - Liceul IHR

Liceul Teoretic "Ion Heliade Radulescu" Târgoviste

Telefon: (+40) 372.716.595; e-mail: ihr@ltihr.ro

ROMÂNIA MARE – un vis devenit realitate

Sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire a fost marcată în cadrul Liceului Teoretic ”Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște printr-o activitate desfășurată pe data de 26 noiembrie, care a reprezentat un prilej de a ne aminti de cei care și-au riscat libertatea și viața pentru idealul românesc și de a ne pune în valoare talentul artistic. Cadrele didactice organizatoare (Mihaela Nicolae, Roxana Petre, Cătălina Mălău, Steliana Petre) și elevii implicați au încercat, prin cuvânt, cântec și vers, evocarea visului vechi și sfânt al românilor, acela de a trăi într-un singur stat. Au fost prezenți, alături de noi, doamna inspector Elena Mosor, domnul inspector Valentin Stancu, preotul Oprea Gugu, care ne-au adresat câteva cuvinte pline de emoție și bucurie.

În deschiderea activității, eleva Maria Georgescu (clasa a XI-a D) a prezentat semnificația zilei de 1 Decembrie, subliniind importanța anului 1918 pentru istoria poporului român. Au fost recitate poezii patriotice (Ioana Oncescu  și Daniela Lupu – clasa a X-a A, Denisa Dinu – clasa a XI-a C),  interpretate cântece (Alexandru Dragnea – clasa a XI-a D, Gabriela Eftemie – clasa a XI-a C și corul liceului). Cei prezenți au asistat și la un scurt concert de flaut, susținut de eleva Teodora Bolovăneanu (clasa a IX-a A), acompaniată de fratele ei. Talentul actoricesc al elevilor a fost evidențiat prin scenetele ”La mulți ani, Românie!” (Vălu Nicoleta, Rusa Roxana, Vișan Gabriela, Brânză Elena, Constantinescu Bianca, Stuparu Laurențiu, Niță Adrian – clasa a XI-a C), ”România unită” (Cobianu Ana-Maria, Budică Antonia, Niculae Valentina, Pîrvu Florina, Năstase Andrada, Mihăescu Sebastian – clasa a X-a C) și ”Unirea cea Mare” (Șuică Ana, Andrei Liliana, Marin Cristina, Mozăceanu Sara, Dumitru Marina, Tudor Vlăduț, Zamfiroiu Valentina, Constantinescu Miruna – clasa a IX-a D).

La finalul programului, cei prezenți au fost invitați să asculte ”Imnul Centenarului” și s-au prins în horă, celebrând bucuria de A FI ROMÂN.

profesor Steliana Petre